تولید و اجرای تخصصی کفپوش بتنی و رزینی
افزودنی های بتن و محصولات پایه سیمانی

شبکه های اجتماعی
شماره تماس
Search

کفسازی

در مورد محصولات ما، قیمت و نحوه همکاری سوالی دارید؟

با ما تماس بگیرید ...

کفسازی چیست؟

از جمله  مهمترین مقولات پروژه های مرتبط با صنعت ساخت و ساز، کفسازی یا همان Flooring است. همانطور که بعد از پایان کار یک دیوار، با لایه ای نازک روکاری آن صورت میگیرد، بعد از پایان اجرای سطح یک کف و یا سقف باید کف سازی انجام شود. به هر گونه فعالیتی که بر روی سطح زمین طبیعی و یا سقف طبقه انجام میشود، تا بتوانیم کاربردی و عملکرد فضا را بهبود دهیم، کفسازی میگوییم.

کف سازی مناسب هم سبب زیبایی و هم سبب دوام یک سطح میشود و از آنجا که کف سازی از جمله مواردی است که بسیار اهمیت دارد، صحیح انجام نشدن آن سبب خدشه وارد کردن به کل پروژه و اعتبار مجری طرح میشود و همچنین ممکن است که باعث بلااستفاده ماندن پروژه شود.

اهمیت و هدف از کفسازی

به طور کلی، هدف از کفسازی، ایجاد سطحیست که برای کاربران ساختمان یا فضای مورد نظر، قابل استفاده باشد. در کفسازی در نهایت علاوه بر زیبایی فضا، ایمنی و دوام کف نیز مورد بررسی قرار میگیرد و این 2 مورد نیز حائز اهمیت هستند. نکته قابل توجه در انیجا اینست که با توجه به کاربری کف، جنس و شکل کفسازی متفاوت میشود، برای مثال، نحوه کفسازی سرویس بهداشتی، با نحوه کف سازی پشت بام یا حیاط متفاوت است.

به جرات می‌توان گفت یکی از عملیات‌هایی که اگر درست و اصولی انجام نشود اعتبار کل پروژه را زیر سوال می‌برد همین فرایند کف سازی است که در صورت اجرای نادرست هم در ظاهر کار نقص ایجاد می‌کند و هم ممکن است سبب آسیب به کارایی سازه شود تا آنجا که کل پروژه بلا استفاده باقی بماند و خسارات جبران ناپذیری به کل کار وارد شود.

عوامل مهم و تاثیرگذار در کفسازی

همانطور که گفتیم کف سازی مهمترین قسمت پروژه‌های عمرانی است که در صورت نقص می‌تواند ماهیت یک پروژه را خدشه دار کند، برای آن که کف سازی به بهترین نحو انجام شود لازم است که دو مولفه‌ی مهم مورد توجه قرار گیرد؛ اول مکانی که قرار است کف سازی در آن انجام شود و دوم عملکردی که آن مکان دارد.

 به عنوان مثال اگر قرار است کف سازی در مکانی پر رفت و آمد مانند پذیرایی، راهرو و یا حیاط انجام شود نیاز است که از مصالحی استفاده شود که دوام و پایداری بالایی داشته باشند و اگر مکانی مانند آشپزخانه مد نظر است راحتی و نرم بودن مصالح اهمیت بیشتری پیدا میکند.

حالا تصور کنید که به جای صنعت ساختمان، کف سازی  در جاده و راه سازی مورد نظر ماست طبیعتا نوع مصالح و عملکرد آنها به کل متفاوت میشود. پس بسته به نوع نیاز ما عملکرد ما در کف سازی متفاوت میشود.

شاخصه های مهم کفسازی

برای اینکه بتوانیم میزان  کیفیت کف سازی یک بنا، سقف جاده، مترو یا هر مکان دیگری را مشخص کنیم یک سری  پارامتر مشخص و از پیش تعیین شده وجود دارد که می‌توان فهمید آیا کف سازی انجام شده نمره قابل قبولی دریافت میکند یا خیر؟

همانطور که بالاتر گفته شد، شاید در نگاه اول، هدف از کفسازی، صرفا زیبایی باشد، اما در کفسازی اهداف دیگری را نیز دنبال میکنیم، از جمله:

  • استحکام و پایداری سطح
  • مقاومت سطح در مقابل نفوذ و عبور رطوبت
  • افزایش دوام کف
  • مقاومت در برابر حرارت
  • مقاومت در برابر اصوات
  • مقاومت در برابر ساییدگی و ضربه
  • استفامت در برابر آتش سوزی
  • و …

در ادامه به بررسی چند مورد با اهمیت از ویژگی های یک کفسازی استاندارد و مناسب میپردازیم :

1- استحکام و پایداری

همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم کف سازی  علاوه بر زیبایی در دوام و بقای یک بنا نیز نقش دارد از همین رو مهم است که مصالح مورد استفاده از کیفیت بالایی برخوردار باشند که در وسط کار با مشکل مواجه نشویم.

2- میزان مقاومت کف در برابر عبور و نفوذ رطوبت

نفوذ رطوبت به کف می تواند به راحتی باعث ترک خوردن و از بین رفتن آن شود، از همین رو مهم است که این مولفه مورد توجه واقع شود.

مشخصه ی بعدی توانایی است که کف در برابر نفوذ حرارت، اصوات و…  از خود نشان میدهد.

3- میران مقاومت کف در برابر حریق آتش

در اینجا نیز بسته به نوع مکان میزان اهمیت مشخصه ها کم و زیاد میشود به عنوان مثال اگر کف سازی برای سرویس بهداشتی انجام میشود عامل مقاومت در برابر نفوذ رطوبت نقش پر رنگ تری نسبت به دیگر مشخصه‌ها پیدا میکند اما اگر کف سازی پارکینگ و زیرزمین‌ها مدنظر باشد، عامل مقاومت در برابر حریق پر رنگ تر میشود یا اگر کف سازی مترو راه‌اهن ملاک باشد، مبنای کار ما میزان مقاومت کف در برابر عبور و مرور وسایل سنگین قرار میگیرد.

 

انواع کف سازی ساختمان

کف سازی ساختمان از نظر نوع عملکرد و محل قرار گیری متفاوت است از همین رو در ادامه هر کدام را بطور جداگانه  معرفی میکنیم.

کفسازی بر روی خاک

آنچه در رابطه با کفسازی بر روی خاک حائز اهمیت است، اول؛ احتمال ناپایداری خاک زیرین است که می‌تواند سبب نشست و همچنین برآمدگی سطح کفسازی شود و دوم؛ احتمال جذب آب‌های زیر زمینی توسط خاک به داخل ساختمان است.

علاوه بر اینها، فشرده سازی، پستی و بلندی خاک که به عبارتی همان همتراز بودن سطح است و شیب زمین عواملی است که در کفسازی  بر روی خاک نیاز به دقت و توجه بسیار دارد.

کفسازی بین طبقات

در یک ساختمان ما بین طبقات میانی کف سازی انجام می شود که در واقع هر کف، سقف طبقه‌ی زیرین است.

در اینجا نیز لازم است نکاتی مورد توجه قرار گیرد اول؛ اینکه مواد و مصالحی که برای کف سازی استفاده می‌شوند توانایی تحمل وزن اثاثیه و افراد طبقه بالا را داشته باشند و دوم؛ کف سازی باید همانند عایق در برابر عبور رطوبت و صدا عمل کند تا صدا به طبقات زیرین  منتقل نشود،

در کنار همه‌ی  اینها بهتر است قبل از وقوع هر گونه حادثه‌ای پیشگیری کرد از همین‌ رو در کف سازی باید از مواد و مصالحی استفاده شود که در برابر حریق و آتش مقاومت بالا دارند.

کفسازی بر روی پشت بام

برای کف سازی پشت بام  پارامترهای زیادی دخیل اند که  از جمله مهم ترین آنها میتوان مقاومت مصالح و شیب بندی پشت بام را نام برد.

برای این امر نیز بسته به سلیقه شخصی و بودجه میتوان از متریال های گوناگونی از جمله ایزوگام و قیر استفاده کرد. که برای کفپوش آنها نیز بسته به سلیقه ی شخصی از موزاییک،سرامیک یا سنگ میتوان استفاده کرد.

کف سازی  بر روی زمین های خشک

برای کف سازی بر روی یک زمین نیمه خشک در ابتدا لازم است که از یک لایه بتنی ۱۰ سانتی متری بهره برد  و بعد با استفاده از دستگاه ویبراتور سطح مساوی و یک دستی را ایجاد کرد و در آخر بسته به سلیقه ی شخصی و نوع دکوراسیون داخلی از مصالح گوناگون از جمله ماسه سیمان، سنگ فرش، موزاییک، پارکت و… استفاده کرد.

کف سازی بر روی زمین نیمه خشک

برای آنکه کف سازی بر روی زمین نیمه خشک انجام شود  در ابتدا لازم است که از بلوکاژ استفاده کنیم. منظور بلوکاژ قلوه سنگ‌ها و لاشه سنگ‌هایی است که بر روی سطح ریخته میشوند تا از نفوذ رطوبت جلوگیری کنند که بهترین فاصله برای بلوکاژ ۲۵ سانتی متر است.

 پس از  بلوکاژ لازم است که به میزان ۱۰ سانتی متر بتن ریزی انجام میشود و تا ۲/۵ سانتی متر ملات ماسه و سیمان به کار رود و در آخر پوششی که  مدنظر است و هماهنگ با دکوراسیون داخلی است بر روی سطح قرار گیرد.

‌کف‌سازی بر روی زمین رطوبت بالا

کفسازی بر روز زمین مرطوب همانند کف سازی بر روی زمین نیمه خشک است؛ یعنی تمام مراحلی که آنجا طی شده است در این نوع زمین نیز طی میشود، با این تفاوت که در اینجا پس از ملات پاشی، عایقی قرار میگیرد تا مانع از نفوذ رطوبت به سطح شود و بر روی عایق نیر از ماسه‌ی نرمی استفاده میشود و بر روی ماسه از ملات ماسه سیمان و در انتها پوشش نهایی سطح بکار میرود.

انواع مصالح کفسازی

برای کف سازی ساختمان با توجه به سلیقه، بودجه و محیطی که وجود دارد مصالح مختلفی بکار میرود.

در ابتدا آنچه حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد استفاده از فردی متخصص در این زمینه برای کم کردن هزینه ها است علاوه بر آن، از آن‌جایی که کف سازی باید هماهنگ با دکوراسیون داخلی تمام ساختمان انجام شود لازم است که از یک تناژ رنگی مرتبط با ساختمان استفاده شود از همین رو کمک گرفتن از افراد متخصص در این زمینه میتواند کارگشا باشد.

 در صنعت  ساختمان سازی همواره ما با دو نوع کف سازی مواجهیم:

کفسازی سنتی

برای این نوع کف سازی از بلوکاژ، بتن، سیمان عایق رطوبتی، قیر، گونی و غیره استفاده می شود.

کفسازی مدرن

اما برای کف سازی مدرن از مصالحی مانند سنگ، سرامیک، موزاییک، لمینت، پارکت و پوکه استفاده میشود.

کاربردهای گوناگون کفسازی

کفسازی با توجه به محیط و فضا میتواند در بخش های مختلف ساختمان، سطوح و معابر مختلف انجام شود.
از جمله انواع کاربردهای کفسازی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

  • کفسازی سرویس بهداشتی
  • کفسازی پشت بام و تراس
  • کفسازی پارکینگ
  • کفسازی باغ و حیاط
  • کفسازی پیاده رو و معابر
  • کفسازی کارگاه و کارخانه صنعتی
  • کفسازی سوله صنعتی
  • کفسازی پمپ بنزین
  • کفسازی طبفات ساختمان
  • کفسازی اتاق، راهرو و آشپزخانه
  • کفسازی زمین و سالن‌های ورزشی
  • و …

قیمت و نحوه محاسبه تعرفه کفسازی ساختمان

قیمت کفسازی ساختمان بسته به میزان و نوع  مصالحی که به کار میرود متفاوت است، برای آنکه بتوانید یک برآورد قیمت داشته باشید میتوانید در قسمت محصولات همین سایت، قیمت روز مصالح را مشاهده کنید.

برای سفارش انواع روشهای مختلف کف سازی، میتوانید با کارشناسان ما در ماناملات در تماس باشید و به طور رایگان مشاوره دریافت کنید.