تولید و اجرای تخصصی کفپوش بتنی و رزینی
افزودنی های بتن و محصولات پایه سیمانی

شبکه های اجتماعی
شماره تماس
Search

بتن سخت خشک پاش صنعتی

سیستم کفسازی به روش بتن سخت خشک پاش

کفپوش های سیمانی

DRY SHAKE HARDENER

بتن سخت خشک پاش

سخت کننده های کفپوش بتنی از نوع از نوع خشک پاش، به طور معمول روی سطح بتنی که به تازگی ریخته شده پخش می شوند تا علاوه بر رنگی نمودن سطح، باعث افزایش مقاومت سطح در برابر سایش شود.

سیستم بتن سخت خشک پاش
Home » کفپوش » بتن سخت خشک پاش صنعتی

بتن سخت خشک پاش صنعتی

سخت کننده های کفپوش بتنی از نوع از نوع خشک پاش، به طور معمول روی سطح بتنی که به تازگی ریخته شده پخش می شوند تا علاوه بر رنگی نمودن سطح، باعث افزایش مقاومت سطح در برابر سایش شود. این سخت کننده ها با بهبود مقاومت در برابر سایش و کاهش نفوذپذیری سطح، برخی از ویژگی های منفی رایج بتن ساده مانند گرد و غبار زدن و جذب مایعات را کاهش می دهند. این روش، راهی به صرفه و سریع برای بهبود بخشیدن به کفپوش های بتنی است

پودر سخت کننده خشک پاش چیست؟

پودر سخت کننده خشک پاش، مواد از پیش مخلوط شده ای هستند که برای بهبود بخشیدن به مقاومت سایشی سطح کفپوش های بتنی تازه ریخته شده، به کار می روند.

  • چسباننده سیمانی: این ماده مانند سیمان پرتلند که در بتن استفاده می شود، عمل چسبندگی دارد و سایر اجزا را به هم متصل می کند.
  • سنگدانه ها: این اجزا ذرات کوچک و خنثی مانند شن یا سنگ خرد شده هستند که به سطح، استحکام و بافت می بخشند.
  • افزودنی ها: این مواد شیمیایی هستند که می توانند خواص مختلف سخت کننده پاششی را تغییر دهند، مانند قابلیت کاربری، زمان گیرش یا مقاومت در برابر آب.
  • رنگدانه ها :این مواد را می توان برای ایجاد رنگ خاصی در سخت کننده پاششی به آن اضافه کرد.
کفسازی بتن سخت Dry-Shake Hardener
نحوه عملکرد

پس از تراز کردن بتن تازه ریخته شده، پودر سخت کننده خشک پاش روی سطح بتن پاشیده می شوند. کلید اثربخشی آنها وجود مقداری رطوبت روی سطح بتن است. این رطوبت به چسباننده سیمانی موجود در سخت کننده پاششی اجازه می دهد تا فعال شده و با بتن زیرین پیوند برقرار کند. این فرآیند، سطح رویی متراکم تر و مقاوم تری در برابر سایش ایجاد می کند.

مزایای پودر های سخت کننده خشک پاش

  • افزایش مقاومت در برابر سایش: این مواد باعث می شوند کفپوش های بتنی در برابر خراشیدگی، ساییدگی و فرسودگی کلی، دوام بیشتری داشته باشند.
  • کاهش گرد و غبار: بتن بدون پوشش، می تواند ذرات گرد و غبار تولید کند. پودر سخت کننده خشک پاش به ایجاد سطحی صاف تر و متراکم تر کمک می کند که باعث ایجاد گرد و غبار کمتری می شود.
  •  بهبود ظاهر: این مواد می توانند در رنگ ها و بافت های مختلفی عرضه شوند و ظاهر کفپوش بتنی را ارتقا دهند.

نکته تکمیلی

پودر بتن سخت خشک پاش در حین فرآیند  به عمل آوردن (کیورینگ) مقداری از رطوبت بتن تازه را مصرف می کند. این امر می تواند مفید باشد زیرا به کاهش کلی نسبت آب به سیمان (w/c) در نزدیکی سطح کمک می کند و منجر به سطح بتنی محکم تر و بادوام تری می شود.

برخی فواید کفسازی به روش بتن سخت خشک پاش

تمام کفپوش های صنعتی، کارخانه ها و انبارها به سطحی با کیفیت بالا نیاز دارند که دوام بلندمدت، مقاومت سایشی بالا، خاصیت ضد گرد و غبار، نفوذپذیری پایین و ایمنی را تضمین کند. در اکثر کاربردهای صنعتی، کفپوش های با سخت کننده پاششی خشک، در مقایسه با سایر روش های پرداخت یا پوشش بتن، بهترین نسبت قیمت به عملکرد را ارائه می دهند. مهمترین ویژگی ها و مزایای ارائه شده توسط سخت کننده های پاششی خشک عبارتند از:

  • صرفه جویی در زمان اجرا: استفاده از پودر سخت کننده خشک پاش ، سرعت اجرای کفپوش را بالا می برد.
  • دوام بیشتر: این سخت کننده ها باعث دوام و ماندگاری بیشتر کفپوش بتنی در برابر آسیب  ها می شوند.
  • ایمنی حرکت بالاتر: پودر سخت کننده خشک پاش با ایجاد سطحی با اصطکاک مناسب، ایمنی حرکت افراد و وسایل نقلیه بر روی کفپوش کمک می کند.
  • تنوع ظاهری: این سخت کننده ها در رنگ ها و بافت های مختلفی عرضه می شوند و امکان ایجاد کفپوش های با ظاهری زیبا را فراهم می کنند.
  • صرفه اقتصادی کلی: استفاده از پودر سخت کننده خشک پاش، با توجه به دوام بیشتر و نیاز به نگهداری کمتر کفپوش، در نهایت منجر به صرفه جویی اقتصادی می شود.

طبقه بندی پودرهای بتن سخت خشک پاش

پودرهای بتن سخت خشک پاش بر اساس نوع سنگدانه به کار رفته در آنها به سه گروه اصلی تقسیم می شوند

  • سنگدانه طبیعی کوارتز (Natural quartz aggregate)
  • سنگدانه های معدنی مصنوعی (غیر فلزی) (Synthetic (non-metallic) mineral aggregates)
  • سنگدانه های فلزی و آلیاژ فلزی (Metallic and metallic alloy aggregates)

میزان سنگدانه در مخلوط پودرهای بتن سخت خشک پاش می تواند از 100% یکی از این گروه ها تا ترکیبی از برخی یا همه آنها متغیر باشد. مقادیر مختلف در ترکیب، گزینه های مختلفی را از نظر عملکرد و رنگ ارائه می دهد. طیف گسترده ای از مواد موجود می تواند در انتخاب پودرهای بتن سخت خشک پاش مناسب، سردرگمی ایجاد کند. نوع سنگدانه تاثیر مهمی بر ظاهر نهایی کف و عملکرد آن دارد، اما هیچ استاندارد بین المللی قاطعی وجود ندارد که نوع یا مقدار سنگدانه را مشخص کند.

تصمیم برای انتخاب نوع خاصی از پودر سخت کننده خشک پاش به عوامل متعددی از جمله شرایط کاربری، دوام، زیبایی و هزینه بستگی دارد. برای کاربردهای صنعتی، بهترین راهنما برای تعیین کننده ها، مقایسه خواص مقاومت در برابر سایش (abrasion resistance) محصولات است.

پودر بتن سخت خشک پاش

مقاومت در برابر سایش و سختی

مقاومت در برابر سایش

مقاومت در برابر سایش، توانایی سطح برای مقابله با ساییدگی ناشی از غلتیدن، کشیدن، بریدن و تا حدی ضربه است.  فرآیندهای سایش پیچیده هستند و ترکیبی از اعمال مختلف توسط اجسام گوناگون می توانند در بسیاری از محیط ها رخ دهند. مانند لاستیک کامیون، کشیدن پالت فلزی یا چوبی روی سطح، رفت و آمد با انسانی و ضربه ابزار آلات

مقاومت در برابر سایش کف به ترکیب مواد و نحوه اجرای آن بستگی دارد. سختی و استحکام ماده به سختی سنگدانه و ترکیب آن بستگی دارد. سختی مواد معدنی با استفاده از مقیاس Moh اندازه گیری می شود که در آن ده بالاترین مقدار است که توسط الماس نشان داده می شود و یک کمترین مقدار است که نشان دهنده سختی تالک است.

روش های آزمون

  • برای مقاومت در برابر سایش، رایج ترین روش آزمایش در اروپا در EN 13892-4 توضیح داده شده است. آزمایش BCA سایش را توسط چرخ های فولادی با بار تعریف شده برای تعداد معینی چرخه ایجاد می کند. حداکثر عمق سایش اندازه گیری می شود. بر اساس نتایج آزمایشات، سطوح کف در کلاس های AR0.5 – AR6 (EN 13 813) طبقه بندی می شوند. کلاس AR2 معمولاً حداقل مورد نیاز برای کف های صنعتی است.
  • روش دیگر برای تعیین مقاومت در برابر سایش، آزمایش Böhme است. طبق این روش (EN13892-3) سطح screed روی صفحه فولادی چرخان فشار داده می شود. بین نمونه آزمایش و صفحه فولادی از ماسه سایشی استفاده می شود.
  • روش آزمون ASTM C779 / C779M : روش تست استاندارد C779 / C779M انجمن آمریکایی برای آزمایش و مواد (ASTM) برای مقاومت در برابر سایش سطوح بتنی افقی، سه روش را برای تعیین مقاومت نسبی در برابر سایش سطوح بتنی افقی پوشش می دهد. این روش ها در نوع و درجه نیروی ساینده ای که اعمال می کنند متفاوت هستند و برای تعیین تغییرات در خواص سطح بتن تحت تأثیر نسبت مخلوط، پرداخت و  درمان سطح در نظر گرفته شده اند.

سختی و عمر پیری

ترافیک سنگین صنعتی و شرایط عملیاتی منجر به چیزی فراتر از سایش می شود. ضربه، تغییرات دما، نیروهای فشاری و لرزش از منابع مختلف می تواند فشار زیادی وارد کند.  سختی کلی و توانایی کف برای تحمل  تنش های رایج تاثیر قابل توجهی بر عمر کف دارد. 

اجرا و میزان مصرف پودر بتن سخت خشک پاش

پودرهای بتن سخت خشک پاش به صورت پودر خشک روی سطح بتن تازه اعمال می شوند. این کار را می توان به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه انجام داد. اجرا به صورت دستی معمولا بعد از سخت شدن اولیه و تسطیح اولیه بتن انجام می شود. در حالی که در کفسازی بدون پودر سخت کننده اجرای ماله پروانه به طور معمول بلافاصله پس از بتن ریزی و قبل از سخت شدن اولیه بتن انجام می شود.

ضخامت نهایی پوشش سخت کننده پاششی باید بین 2 تا 3 میلی متر باشد. میزان مصرف مورد نیاز برای دستیابی به این ضخامت به وزن مخصوص (density) پودر سخت کننده خشک پاش بستگی دارد. نوع استفاده نهایی از کف و نوع سخت کننده، میزان مصرف را تعیین می کنند. همچنین می توان میزان مصرف متفاوتی را برای بخش های مختلف یک کف با توجه به کاربری های متفاوت آن بخش ها در نظر گرفت.

میزان مصرف ۵ کیلوگرم بر متر مربع، با استفاده از ماشین آلات کفسازی مثل ماله پروانه ایده آل است و میزان مصرف کمتر توصیه نمی شود، زیرا ممکن است سنگدانه در سطح نرم بتن فرو رود و دیگر اثری از پودر سخت کننده نباشد.. میزان مصرف معمول با دست 4 تا 5 کیلوگرم بر متر مربع است. میزان مصرف بالاتر (تا 7 کیلوگرم بر متر مربع) نیز ممکن است، اما این امر به شرایط کارگاه، ترکیب بتن و میزان آب موجود در بتن بستگی دارد. برای اعمال دستی با میزان مصرف بالاتر، بهتر است آن را در دو مرحله انجام دهید.

کاربریمیزان مصرف
ترافیک انسانی و سبک۳ کیلوگرم در هر مترمربع
ترافیک نیمه سنگین۵ کیلوگرم در هر مترمربع
ترافیک سنگین۷ کیلوگرم در هر مترمربع

نکات اولیه طراحی

برخی از شرایط محیطی و مخلوط بتن با نسبت آب به سیمان (w/c) پایین می توانند اجرای میزان مصرف متوسط و زیاد را بسیار دشوار کنند و باید در مراحل برنامه ریزی به دقت مورد توجه قرار گیرند. نسبت w/c مخلوط بتن باید حداقل 0.50 باشد تا آب کافی برای هیدراتاسیون سخت کننده تأمین شود. مخلوط بتن برای کف های داخلی نباید شامل هوای حبس شده (air entrainment) باشد و  حجم هوای حبس شده اندازه گیری شده نباید بیشتر از 3% باشد.

مطلب پایانی

برای دستیابی به یک کفپوش با کیفیت بالا با پودر سخت کننده خشک پاش، نیاز به برنامه ریزی دقیق، هماهنگی و کنترل وجود دارد.

مخلوط بتن باید یکدست باشد و برنامه ریزی زمانبندی تحویل بتن به محل اجرا باید کنترل شده و پیوسته باشد. شرایط محیطی بر رطوبت سطح بتن و در نتیجه بر کیفیت و اجرای محصول تاثیر می گذارد. زمان بندی نهایی برای ماله زنی و استفاده از ماله برقی بسیار مهم است. در نهایت، عمل آوری صحیح بتن برای کیفیت نهایی کف و پودر سخت کننده خشک پاش بسیار مهم است.

یک پیمانکار با تجربه در کفپوش بتنی که با تغییرات و جزئیات بتن ریزی آشنا باشد و از تجهیزات مناسب استفاده کند، نقش اساسی در موفقیت اجرا ایفا می کند. پیمانکاران حرفه ای از یک سیستم کنترل کیفیت، شامل برنامه ریزی اجرا و اسناد کاری استفاده می کنند. گزارش باید شامل اطلاعاتی در مورد زمان بندی ها، میزان مصرف و رویدادهای حین اجرا باشد.

پودر سخت کننده خشک پاش، پوششی اقتصادی و بادوام برای کف های بتنی صنعتی ارائه می دهند. همانطور که در مورد همه محصولات ساختمانی، نصب و اجرای صحیح برای افزایش کیفیت کلی کفپوش بسیار مهم است. انتخاب بهترین محصولات و پیمانکاران جهت نصب و اجرا، منجر به ایجاد کفپوشی می شود که عملیات اجرا به نحو احسن انجام داده و در دراز مدت، موجب نگهداری آسان و کاهش هزینه ها می گردد.

با ما در تماس باشید

متخصصان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند

28424185 - 021