تولید و اجرای تخصصی کفپوش بتنی و رزینی
افزودنی های بتن و محصولات پایه سیمانی

شبکه های اجتماعی
شماره تماس
Search
کفسازی بتنی

کفسازی بتنی

از جمله مهمترین مقولات پروژه های منوط به صنعت ساخت و ساز، کف سازی آن است. همانطور که بعد از پایان کار یک دیوار، با لایه ای نازک روکاری آن صورت میگیرد، بعد از پایان اجرای سطح یک کف و یا سقف باید کف سازی انجام شود.

فهرست مطالب

کفسازی بتنی

از جمله  مهمترین مقولات پروژه های منوط به صنعت ساخت و ساز، کف سازی آن است.

همانطور که بعد از پایان کار یک دیوار، با لایه ای نازک روکاری آن صورت میگیرد، بعد از پایان اجرای سطح یک کف و یا سقف باید  کف سازی انجام شود.

کف سازی مناسب هم سبب زیبایی و هم سبب دوام یک سطح میشود و از آنجا که کف سازی از جمله مواردی است که بسیار اهمیت دارد، صحیح انجام نشدن آن سبب خدشه وارد کردن به کل پروژه و اعتبار مجری طرح میشود و همچنین ممکن است که باعث بلااستفاده ماندن پروژه شود.

با این تفاسیر باید برای کف سازی از مصالحی که مقاومت بالایی دارند استفاده کنیم که برای این امر استفاده از بتن بهترین پیشنهاد است.

کفسازی بتنی

بتن کفسازی

بتن کف سازی، بتنی است مخصوص برای سطوح مختلف، در این نوع بتن نیز مانند دیگر بتن ها از سه ماده ای اصلی آب، سنگدانه و سیمان پرتلند استفاده میشود اما از آنجا که سطح باید کاملا یکپارچه و بدون ترک باشد و همچنین از دوام بالایی برخوردار شود باید برای تهیه ی این مخلوط از شرایط ویژه ای بهره برد.

به عنوان مثال، در تولید بسیاری از بتن ها نوع سیمان و نسبت آب به سیمان آنها بسیار حائز اهمیت است این در صورتی است که در بتن کف سازی درجه اهمیت سنگدانه های استفاده شده در آن نیز با نوع سیمان برابری میکند و بسیار مهم قلمداد می شود، چرا که در بسیاری از مخلوط های بتنی شاهد شکاف درجه بندی در آنها هستیم که علت این شکاف ها توجه نکردن به سنگدانه های مورد استفاده در بتن است.

 سختی، شکل، نوع و از همه مهم تر درجه بندی سنگدانه ها به شدت بر عملکرد آنها بر روی کف تاثیر گذار است که اگر به درستی انتخاب نشود نمیتوان از آن مخلوط برای کف سازی استفاده کرد.

کفسازی بتنی

مراحل عمومی کفسازی بتنی

برای آنکه استفاده از بتن در کف سازی نتیجه بخش باشد لازم است که نکاتی در نظر گرفته شود و مراحل انجام کار آن به ترتیب انجام شود.

آماده‌سای بستر:  

در مرحله اول لازم است که کف را برای اجرای بتن آماده کرد اگر لایه های قدیمی آسیب خاصی ندارند میتوان با تراز کردن و به تراکم رساندن بستر، شروع به کار کرد.

اجرای عایق:

استفاده از عایق، قبل از بتن ریزی سبب حفظ رطوبت بتن برای واکنش بهتر و رسیدن به مقاومت بالاتر نیز باید رعایت گردد.

بتن ریزی:

تقویت کف در صورت نیاز، چیدمان قالب، آماده سازی مخلوط بتن، شیب بندی و تنظیم سطح موارد دیگری است که باید برای کف سازی بتنی انجام شود. و لازم است که بعد از بتن ریزی به مدت زمان سه تا چهار شبانه روز سطح با آب، مرطوب نگه داشته شود تا باعث افزایش مقاومت نهایی بتن و عدم ایجاد ترک گردد.

مزایای کفسازی بتنی

همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم کف سازی بتنی سبب میشود در انتها به سطحی صاف و هموار برسید که تا حد بسیار زیادی در برابر رطوبت و آب غیر قابل نفوذ است، علاوه بر آن، این روش کف سازی، تراکم بالاتری نسبت به سایر روش ها دارد و سرعت اجرای عملیات را بالا میبرد، استحکام بالا و سختی سایشی زیاد در برابر فرسایش و از همه مهمتر قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی از جمله مزیت های کف سازی بتنی است که آن را نسبت به سایر روش ها ارجح تر میکند.

کفسازی بتنی

نوع کفسازی بتنی

نوع کف سازی بتنی بر حسب مکانی که استفاده میشود متفاوت است. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم برای کف سازی از سه ماده اصلی آب، سنگدانه و سیمان استفاده میشود و به غیر از این مواد ، هر ماده ی دیگری که استفاده شود جزو مواد افزودنی است، مواد افزودنی که در بتن کف سازی استفاده می شود، نوع کاربرد و خاصیت بتن کف سازی را تعیین میکنند و این بتن بر حسب مواد افزودنی مورد استفاده به انواع بسیار متنوع و گوناگونی تقسیم میشود.

اگر این مطلب را دوست داشتید به اشتراک بگذارید.

WhatsApp
Telegram
Email
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه ها
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات